011 59 07 90
Ongeval

Welk ‘type-aanrijdingen’ komen het meest voor in ons land? De top 5 ziet er als volgt uit: aanrijding met stilstaand voertuig (28%), kop-staartaanrijding (26%), voertuig voert maneuver uit (23%), voertuig verandert van rijstrook (6%), voorrang van rechts (5%).

Heb je de pech dat je bij een ongeval betrokken bent, dan moet je tegenwoordig geen papieren aanrijdingsformulier meer gebruiken. Dankzij de app Crashform kan je met een smartphone of tablet de aangifte invullen.

Een correct ingevuld en duidelijk leesbaar aangifteformulier is van groot belang voor de afhandeling van het verzekeringsdossier. De onmiddellijke, elektronische aangifte van een aanrijding via Crashform betekent zowel voor de verzekerden als voor de verzekeraars pure tijdswinst. Met crashform® kan alle relevante informatie op voorhand al worden ingevuld op een smartphone. Naam, adres, voertuiggegevens en dergelijke zijn dan al netjes op voorhand genoteerd. Tijdwinst dus bij een ongeval en de kans op fouten daalt fors. Alleen de concrete gegevens van het ongeval moeten nog worden ingevuld.

De verzekeraars zullen op de groene kaarten (verzekeringsbewijs) een QR-code aanbieden die je kan scannen om je verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je tussenpersoon, als diens e-mailadres vermeld is.

Het invullen van alle info na een ongeval kan elke betrokken partij op zijn smartphone doen.

Omdat gemiddeld 1 op 16 bestuurders binnen het jaar betrokken raakt bij een verkeersongeval is het niet alleen handig om de nieuwe app te installeren, maar ook eens te testen. Dat kan via een zogenaamde zandbak-functie in de app: in een demo omgeving kan men naar hartenlust de app verkennen.

Crashform® is ontwikkeld door Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeraars in België en is beschikbaar zowel in de App Store van Apple als in de Google Play Store .

Noot: het papieren aanrijdingsformulier blijft evengoed geldig.

Geb 2

Hulp nodig bij een schadeaangifte?

Contacteer ons gerust. Onze schadespecialisten helpen u graag uw aangifte in goede banen te leiden.