011 59 07 90
Social media

Veilige wifi op vakantie?

We staan niet meer bij stil bij de gratis wifi die tegenwoordig overal wordt aangeboden. Je moet geen wachtwoord ingeven en logt zonder problemen in op een openbaar netwerk. Je kan altijd en overal je Facebook, Instagram, mails en HomeBank checken. Lekker makkelijk, maar oh zo gevaarlijk. Omdat deze wifi-netwerken niet beveiligd zijn, zijn je smartphone en laptop op die manier een makkelijke prooi voor internetcriminelen. Zij kunnen oa. makkelijk aan de haal met je bankgegevens.

Bescherm jezelf

Cybercriminelen vissen letterlijk naar je gegevens. Maak daarom op vakantie beter geen verbinding met gratis wifi-netwerken waarvoor geen wachtwoorden vereist zijn. Doe je dat wel? Vraag dan steeds de juiste benaming van het netwerk na op de locatie waar je zit en geef nooit je persoonlijke gegevens in. Wil je toch vertrouwelijke informatie invullen of opzoeken? Dan gebruik je beter je 3G-of 4G-verbinding. De beruchte roamingkosten zijn in de Europese Unie inmiddels afgeschaft. Je betaalt hiervoor dus niets extra’s.

Update

Update dan vóór je op reis vertrekt je software en je apps en installeer een antivirusprogramma op al je apparaten. Ideaal is dat je voor elke app en login een ander wachtwoord gebruikt. Je gebruikt op vakantie ook beter geen USB-poorten voor het opladen van je gsm. Schaf dus voor je op reis vertrekt een powerbank aan.

Wist je trouwens dat er zoiets bestaat als een cyberverzekering om jou en je gezin te beschermen tegen bepaalde cyberrisico’s? Neem vandaag nog contact op met onze specialist cyberverzekeringen