011 59 07 90

Land- of tuinbouwer? Krijg nu tot 65% subsidie op de Brede Weersverzekering

Droogte, storm, wateroverlast… steeds vaker teistert extreem weer onze open teelten. Om te vermijden dat een noodweer ook een ramp wordt, sloten al 3.150 land- en tuinbouwers een Brede Weersverzekering af. Maar let op, er zit ook hier kaf tussen het koren. Als Limburgse expert in landbouwverzekeringen geven wij u bij Nelissen graag advies op maat. Mét een royale subsidie erbovenop!

Het weer controleren kunnen we helaas nog niet, u ertegen beschermen wél. Dat wordt zelfs een noodzaak, gezien het extreme weer dat onder invloed van de klimaatverandering steeds vaker opsteekt en niet snel zal overwaaien. Maar geen nood! Met de Brede Weersverzekering bent u beschermd tegen schade aan gewassen van een open teelt, zoals fruitteelt of akkerbouw.

Geniet nu van de subsidie

Maar er is toch het Rampenfonds van de regionale overheden? Dat complexe systeem wordt nu afgebouwd. In de plaats daarvan voorziet de Vlaamse overheid sinds 2020 een premiesubsidie bij het afsluiten van een erkende Brede Weersverzekering in de land- en tuinbouwsector. Zo kunt u tot liefst 65% van uw premie recupereren.

Bij Nelissen werken we samen met verschillende gespecialiseerde aanbieders. Tussen deze verzekeraars zijn er grote verschillen, bijvoorbeeld naar waarborgen, vrijstellingen en clausules. Het sluiten van een Brede Weersverzekering die het best bij uw risico’s past is maatwerk. Bespaar u deze moeizame vergelijking en laat ons als onafhankelijke speler u de voor u best passende formule voorstellen.

Infographic BWV

Waartegen bent u verzekerd?

Simpel gezegd: tegen alle weercalamiteiten. Een erkende Brede Weersverzekering dekt minstens de fenomenen storm, hagel, vorst, ijs, regenval en droogte. Anderzijds wordt er ook geen weersfenomeen uitgesloten, want dan is er geen sprake meer van een ‘brede’ weersverzekering. Bij Nelissen heeft 1 op de 2 polissen effectief een schademelding gehad, steeds met een vlotte uitbetaling als gevolg. Kortom, u kan dus op beide oren slapen.

Meer weten over de Brede Weersverzekering?