011 59 07 90
Ongeval

Ben je verzekerd bij Nelissen Verzekeringen? Een geluk bij een ongeluk. Wij gaan er immers alles aan doen om je die ellende te besparen. Maar dan hebben we wel de juiste informatie nodig. Neem dus altijd rustig de tijd om het formulier goed in te vullen. We geven je graag enkele gouden tips mee.

  • Bam, ’t is gebeurd… les 1: blijf kalm. Er is nu niets meer aan te doen. Laat je niet opjagen! Blokkeert je wagen de weg, neem dan eerst enkele foto’s voor je hem verplaatst. Het Europees aanrijdingsformulier is er niet alleen voor een botsing tussen voertuigen, maar ook bij andere schadegevallen: dat paaltje niet gezien, diefstal of zelfs brand.
  • Politie of niet? De politie komt doorgaans enkel ter plaatse als er gewonden zijn. Maar je kan best ook de arm der wet erbij halen wanneer de tegenpartij geen identiteitsdocumenten heeft, geen geldige groene kaart of onder invloed lijkt van alcohol of drugs.
  • Het is altijd handig meer dan één formulier in de wagen te hebben, voor het geval er meerdere voertuigen betrokken zijn. Dan vul je met elke tegenpartij een aanrijdingsformulier in. Vul de algemene delen al op voorhand in (voor- én achterkant), zo is er minder kans dat je fouten maakt tijdens een stressvol moment.
  • De schets. We begrijpen dat je geen Picasso bent, maar dat hoeft ook niet. Belangrijk zijn wel de rijrichting, straatnamen en signalisatieborden. Spreek met de tegenpartij af wie voertuig A en wie voertuig B is. Bij de extra info kan je vermelden wat je niet getekend krijgt. Duid de impactzone aan met een pijl en omschrijf de zichtbare schade. Maak de schets meteen zo goed mogelijk (maak eventueel eerst een proefversie) en vermijd aanpassingen.
  • Inderdaad, de vakjes en voorziene plaatsen zijn tergend klein. Gebruik daarom hoofdletters, geen potlood maar een balpen en leg je formulier op een vlakke en harde ondergrond. Controleer ook goed de gegevens van de andere bestuurder. In het vak ‘opmerkingen’ kan je extra info geven of zaken die je betwist.
  • Het maakt niet uit wie het originele formulier meeneemt en wie de kopie. Breng het alleszins binnen de acht dagen na het ongeval binnen bij ons, ook indien de andere bestuurder weigert te tekenen. We raden je aan om enkele foto's bij te voegen, zowel van de schade als van de plaats van het ongeval.

Let op! In het aanrijdingsformulier verklaren beide partijen zich akkoord over de omstandigheden. Onderteken dus nooit een formulier waarmee je het niet eens bent. Laat niets meer bijschrijven na ondertekening. Noteer de nummerplaat van het andere voertuig voor jezelf. En tot slot: Lukt het echt niet? Bel ons gerust op, we zullen je bijstaan met raad en daad!