011 59 07 90
Pexels yan krukov 6817696

Financiële toekomst

Hoe kan u de pensioenkloof dichten? Bereid uw pensioen optimaal voor en geniet er later met volle teugen van. Hoe kunt u uw gezin en uw inkomen beschermen bij overlijden? Wat als u arbeidsongeschikt of werkloos wordt? Onvoorziene kosten komen meestal op een slecht moment. Sommige uitgaven plan je best van tevoren. Het is dus verstandig om een financiële buffer aan te leggen.

Pensioensparen

Als u met pensioen gaat, heeft u wellicht de intentie om de huidige levensstandaard verder te zetten. U wenst actief te genieten van het leven, waarbij uw wettelijk pensioen mogelijks niet zal volstaan. U wordt immers geconfronteerd met een daling van uw inkomen, maar niet met een daling van uw uitgaven, integendeel.

Lees meer

Lange termijnsparen

Hebt u naast uw pensioensparen nog wat financiële ruimte? Dan is langetermijnsparen ideaal om iets extra aan de kant te zetten voor later. Langetermijnsparen is een vorm van fiscaal sparen. Daarmee bedoelen we dat u extra geld kunt overhouden – boven op het bedrag dat u spaart – doordat u minder belasting betaalt. Bouw daarom aan een extra reserve om uw toekomstige levensstandaard veilig te stellen en geniet bovendien vandaag reeds van een belastingvermindering.

Niet fiscaal sparen

In België kan u vandaag aan pensioensparen met een belastingvermindering op de gestorte premie. Dit bedrag is echter beperkt. Maar volstaat deze spaarpot voor u? Indien de kloof tussen uw laatste nettoloon nog te groot is raden we het sparen zonder fiscaal voordeel aan. U kan sparen voor uzelf maar ook bijvoorbeeld voor uw kinderen. Het niet fiscaal sparen wordt ook, gebruikt om vermogensoverdracht te regelen

Om de spaarstrategie te vinden die het best bij uw situatie past, bepalen wij samen met u de formule die het best aansluit bij uw behoeften. Wij bieden verschillende formules aan, afhankelijk van de veiligheid die u verkiest.

Gewaarborgd Inkomen

De verzekering gewaarborgd inkomen, ook arbeidsongeschiktheidsverzekering genoemd, betaalt u een vergoeding uit bij ziekte of invaliditeit. Met een dergelijke verzekering kan u gedurende de periode van ziekte of invaliditeit het verschil compenseren tussen uw normale inkomen en het bedrag dat u van het ziekenfonds krijgt. Het doel is dus om uw inkomstenverlies te compenseren.

Schuldsaldo verzekering (SSV)

Bij de aankoop van een woning sluit u in veel gevallen een hypothecair krediet af. Aan dit hypothecair krediet bent u in de mogelijkheid een schuldsaldoverzekering te koppelen. Dit type verzekering biedt uw partner en/of nabestaanden een extra bescherming in geval van het overlijden van u als de verzekeringnemer vooraleer het krediet volledig werd afbetaald

Deze bescherming kan een volledige of gedeeltelijke dekking omvatten zodat nabestaanden niet met zware, financiële lasten achterblijven.

Uitvaartverzekering

Afscheid nemen van een dierbare is altijd een moeilijk moment. Nabestaanden willen niets liever dan een tijd om stil te staan en te rouwen, maar helaas worden zij vaak geconfronteerd met eventuele financiële zorgen, onaangename verrassingen en een administratieve rompslomp. Die u dan natuurlijk kunt missen als kiespijn

Wat als u in de mogelijkheid bent deze (financiële) zorgen bij uw nabestaanden te ontnemen en hen in de plaats mooie herinneringen na te laten? Een uitvaartverzekering biedt misschien wel een antwoord!

Niet gevonden wat u zoekt?

Geen zorgen, samen gaan we opzoek naar de juiste oplossing voor uw vraag.