011 59 07 90
Pexels ron lach 7224673

Mijn pensioen

U bent ondernemer en wil tijdens uw pensioen nog een aantal dromen realiseren? Uw wettelijk pensioen zal niet volstaan om uw levensstandaard te behouden laat staan om grootste plannen mee te verwezenlijken. Met enkele eenvoudige stappen kan u deze kloof al dichten. Dit doen we op de meest fiscaal vriendelijke manier en zo kan u met gemoedsrust uw toekomst tegemoet. Hoe eerder u start, hoe beter dus wacht niet langer. Ontdek hier de verschillende interessante oplossingen om te sparen voor uw pensioen.

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)

Op individuele basis kan u als zelfstandige een aanvullend pensioen opbouwen via het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ). Deze vorm van sparen is fiscaal en sociaal voordelig. De VAPZ-premies die u betaalt, zijn volledig fiscaal aftrekbaar als beroepskost. Door die aftrek betaalt u eventueel ook minder sociale bijdragen, afhankelijk van uw inkomsten.

Meer informatie

Individuele pensioentoenzegging (IPT)

Bent u zelfstandig bedrijfsleider met een vaste maandelijkse bezoldiging? Dan kan uw onderneming voor u een aanvullend pensioen opbouwen.

meer informatie

Pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ)

Zelfstandigen zonder vennootschap kunnen een aanvullend pensioen opbouwen via de pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen, kortweg POZ. U bouwt hierdoor op een fiscaal voordelige manier een extra pensioenkapitaal op bovenop het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ).

meer informatie

Niet gevonden wat u zoekt?

Geen zorgen, samen gaan we op zoek naar de juiste oplossing voor uw vraag.

Pexels pixabay 69415

Hoe krijgt u straks een goed pensioen?

Uw financiële doelen gaan over echte levensbehoeften. Kijk hoe onze adviseur kan helpen.