011 59 07 90
Teddy met medicatie

Hospitalisatieverzekering

Een ziekenhuisopname kost handenvol geld. U bent in België wettelijk verplicht om aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het ziekenfonds vergoedt echter slechts een deel van de kosten. Om te vermijden dat je ziekenhuisopname je te duur komt te staan, doe je er goed aan een hospitalisatieverzekering af te sluiten voor uzelf en uw gezin.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering betaalt de medische kosten van een opname in het ziekenhuis wegens ziekte, ongeval of bevalling terug. Die kosten omvatten het verblijf (ook dagopnames), onderzoeken, behandelingen en geneesmiddelen. Dit kan uitgebreid worden met een terugbetaling van de medische kosten tijdens een bepaalde periode voor en na de opname.

Zware ziekten

Deze verzekering voorziet een limitatieve lijst van zware ziekten. Hiervoor is dan tussenkomst in medische kosten met of zonder hospitalisatie. Hierin zitten verschillen in het aanbod bij de verzekeraars. Dit geldt ook voor het bedrag van de tussenkomst.

Een compleet medisch verzekeringspakket

Er zijn nog aanvullende medische verzekeringen om uzelf en uw gezin de beste bescherming te bieden.

 • Tandzorg

Een mooi en verzorgd gebit is belangrijk voor uw gezondheid en uw zelfvertrouwen.

Tandartsbezoeken en -behandelingen wordt slechts gedeeltelijk door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald. De kosten kunnen soms hoog oplopen. Orthodontie en tandprothesen kosten handenvol geld. In Vlaanderen zou 7 op 10 al eens overwogen hebben een tandartsbezoek uit te stellen uit angst voor de kosten. De oplossing? Een tandverzekering.

 • Ambulante kosten

  Wanneer u kampt met gezondheidsproblemen, zijn bepaalde behandelingen ambulant: dit zijn behandelingen zoals medische raadplegingen, geneesmiddelen, brilglazen of lenzen, kinesitherapie of protheses waarvoor er geen hospitalisatie nodig is, maar die wel een impact kunnen hebben op uw financiële status.Deze kosten vallen buiten de gewone hospitalisatieverzekering maar kunnen aanvullend meeverzekerd worden.

  Welke formule past bij u als ondernemer en uw gezin?

  U kan een aparte polis nemen voor u en uw gezin. U kan ook aansluiten in de groepshospitalisatiepolis van uw medewerkers, maar vergeet dan zeker niet een wachtpolis af te sluiten.

  Denkt u ook aan uw medewerkers?

  Er kan voor uw medewerkers een (collectieve) hospitalisatiepolis uitgewerkt worden. Ook hun partner en kinderen kunnen hier, indien u dat wenst, op aansluiten. De hospitalisatieverzekering is één van de meest gewaardeerde extralegale voordelen op de markt. Bovendien is het en interessant salarisalternatief. Meer lezen

  NELISSEN VERZ 240421 090

  Uw gezondheid goed verzekerd?

  Een passend medisch verzekeringspakket is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke voorkeuren. Concentreer u op wat echt telt: uw gezondheid!