011 59 07 90
Ongeval teddybeer

Mijn bedrijf en de hospitalisatieverzekering

Een ziekenhuisopname kost handenvol geld. Het ziekenfonds vergoedt slechts een deel van de kosten. Een hospitalisatieverzekering aanbieden aan uw medewerkers is dan ook één van de meest gewaardeerde extralegale voordelen op de markt. Bovendien is het een interessant salarisalternatief. Investeren in een hospitalisatieverzekering geeft een nettobedrag dat veel hoger is dan een bonus of loonsverhoging. De premies die u als werkgever voor een hospitalisatieverzekering betaalt zijn vrijgesteld van sociale bijdragen.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering betaalt de medische kosten van een opname in het ziekenhuis wegens ziekte, ongeval of bevalling terug. Die kosten omvatten het verblijf (ook dagopnames), onderzoeken, behandelingen en geneesmiddelen. Dit kan uitgebreid worden met een terugbetaling van de medische kosten tijdens een bepaalde periode voor en na de opname.

Zware ziekten

Deze verzekering voorziet een limitatieve lijst van zware ziekten. Hiervoor is dan tussenkomst in medische kosten met of zonder hospitalisatie. Hierin zitten verschillen in het aanbod bij de verzekeraars. Dit geldt ook voor het bedrag van de tussenkomst.

Een compleet medisch verzekeringspakket voor uw bedrijf

Wenst u een complete oplossing om de fysieke en financiële gezondheid van uw werknemers te beschermen? Dan zijn er nog aanvullende medische verzekeringen om uw werknemers de beste bescherming te bieden.

 • Tandzorg

Tandartsbezoeken en -behandelingen wordt slechts gedeeltelijk door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald. De kosten kunnen soms hoog oplopen. Orthodontie en tandprothesen kosten handenvol geld. In Vlaanderen zou 7 op 10 al eens overwogen hebben een tandartsbezoek uit te stellen uit angst voor de kosten. U kan gemoedsrust aan uw werknemers bieden door deze verzekering voor hen af te sluiten.

 • Ambulante kosten

Heel wat medische aandoeningen kunnen dankzij nieuwe technieken en medicijnen tegenwoordig zonder ziekenhuisopname behandeld worden. Dit noemt men ambulante kosten. Deze kosten vallen buiten de gewone hospitalisatieverzekering maar kunnen aanvullend meeverzekerd worden.

  U bepaalt als werkgever zelf welke elementen u wenst te verzekeren, dit volgens uw budget en wat uw medewerkers nodig hebben.

  Voor welke onderneming is de hospitalisatieverzekering voor werknemers interessant?

  Het is een hardnekkig misverstand dat hospitalisatieverzekeringen enkel voor grotere spelers zijn. Zelfs startende ondernemers die hun eerste medewerker aanwerven, komen in aanmerking.

  Employer branding

  Een goede hospitalisatieverzekering kan essentieel zijn voor de aanwerving of het behoud van goede werkkrachten. Wil u vandaag talenten aantrekken dan kan u niet om extralegale voordelen heen. De hospitalisatieverzekering is een extralegaal voordeel dat voor u fiscaal voordelig is én dat uw werknemers echt willen.

  Informatieplicht bij vertrek van een medewerker

  Wanneer de banden tussen uw bedrijf en uw werknemer doorgeknipt worden zoals bijvoorbeeld op moment van pensioen, vrijwillig vertrek of ontslag kan de voortzetting van de aanvullende ziekteverzekering op individuele basis worden aangevraagd. Sinds enkele jaren is er in dat verband een wetgevend kader (wet Verwilghen) om de continuïteit van de dekking zoveel mogelijk te garanderen aan werknemers alsook aan hun gezinsleden die eventueel mee verzekerd werden in het collectieve contract.

  Rekta40 recessed Neliss5

  Een compleet medisch verzekeringspakket voor uw bedrijf

  Wij zoeken voor u de meest passende oplossing om de fysieke en financiële gezondheid van uw werknemers te beschermen. U bepaalt als werkgever zelf welke elementen u wenst te verzekeren, dit volgens uw budget en wat uw medewerkers nodig hebben.

  DSC8573

  De hospitalisatieverzekering: voor u als werkgever een zorg minder, voor de medewerkers meer zorg

  Jurgen Nelissen