011 59 07 90
Pexels pixabay 68138

brandverzekering bedrijven

U werkt hard om uw zaak op poten te zetten. De afbetaling of huur van uw handelspand neemt een flinke hap uit het budget van uw bedrijf. Ook de handelswaren in uw pand zijn aanzienlijk wat waard. Maar wat als door een brand uw bedrijfsruimte in de as wordt gelegd? Wie vergoedt dan de schade? Een goede brandverzekering neemt uw zorgen weg.

Uw bedrijfsgebouwen verzekeren is eerder een noodzaak dan een verplichting. De verzekering beschermt u, als eigenaar of huurder, in geval van schade aan uw gebouw en de inhoud.

Welke gebouwen zijn verzekerd?

Een brandverzekering voor uw zaak kan alle soorten bedrijfsruimten verzekeren:

  • Kantoren.
  • Ateliers en werkplaatsen.
  • Magazijnen en opslagruimtes.

Wat is verzekerd?

Die beschermt zowel de onroerende goederen of bedrijfsgebouwen, als de roerende goederen of bedrijfsgoederen (goederen, dieren, vast of los materieel …).

Brandverzekeringen beschermen uw bedrijf niet enkel tegen het risico van brand, maar vergoeden ook de materiële schade die het gevolg is van ontploffing of blikseminslag. Deze verzekering kan worden uitgebreid met andere risico’s zoals o.a. storm-, hagel, waterschade, …Afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf kunt u bepaalde waarborgen schrappen of optionele waarborgen toevoegen. U kunt ook vragen om een waarborg aan te passen.

Wat kost een brandverzekering?

Hoe hoger het risico en hoe hoger de verzekerde waarde, hoe hoger de premies. Enkele elementen die invloed hebben op de premie:

  • Het verzekerde kapitaal is een belangrijk element in de bepaling van de premie. Het is van groot belang een correct bedrag te verzekeren. Een waardebepaling door een erkend expertisekantoor kan soelaas bieden om zowel onder- als oververzekering tegen te gaan.
  • De samenstelling van de gebouwen
  • Een hogere vrijstelling heeft een impact op de premie
  • Verzekerde goederen die u wenst mee te verzekeren
  • De uitgeoefende activiteit
  • Het gebruik van materialen met een hoger risico

Maar ook preventie kan een belangrijke rol spelen. Gaande van branddetectie, alarm, vuurvergunning, risicoanalyse van solventen bij industriële risico’s…

Een brandverzekering voor een bedrijf is altijd maatwerk. Wij brengen samen met u de risico’s in kaart. Vervolgens doen wij een markstudie en onderhandelen met de diverse brandverzekeraars. Vervolgens stellen we u graag diverse opties voor en gaan we samen op zoek naar de voor u beste verhouding tussen waarborgen en premie.

048 NELISSEN VERZ 160421 248

Advies nodig?

Meer weten over ons aanbod in brandverzekeringen voor bedrijven? We nemen graag de tijd voor u.