011 59 07 90

Klantenzone

Op deze pagina hebben we alle nuttige info voor u verzameld op één plaats. U kan hier alle online tools terugvinden, informatie van maatschappijen opzoeken, schade aangeven, ….

Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons dan, wij helpen u graag verder.

Alle beschikbare digitale tools

Ongeval

Heeft u schade?

Heeft u reeds toegang tot MyBroker dan kant u de schade ook aangeven via de tool

Alle manieren om schade aan te geven:

  1. MyBroker
  2. schade@nelissenverzekeringen.be
  3. Online contactformulier invullen
  4. Of maak een afspraak op een moment dat het u past via deze link
Nelissen digitaal

Digitale vooruitgang, daar streven wij naar.

Technologie is niet meer weg te denken, ook niet in de verzekeringswereld. Hoewel verzekeringen vaak als traditioneel (lees: oubollig) aanzien worden, gaan wij helemaal mee met de tijd waarin we leven. We investeerden in de nieuwste digitale oplossingen . Uiteraard staan we u nog steeds graag persoonlijk te woord maar bieden u daarnaast graag de meest optimale en complete service door het gebruik van handige digitale tools. U kan dus ook buiten de openingsuren altijd aan uw verzekeringsdossier. Zo kan u ook online uw contracten ondertekenen, dat spaart u veel tijd!

Voor de ‘gewone’ verzekeringen zoals auto, brand, familiale heeft u zelfs de mogelijkheid om online te vergelijken via onze virtuele assistente Neli.

Heeft u schade? Hier kan u de verschillende manieren vinden om uw aangifte te doen zoals het u het best uitkomt.

NELISSEN VERZ 240421 111

Onze openingsuren

maandag09u - 12u & 14u-17u
dinsdag09u - 12u & 14u-17u
woensdag09u - 12u & 14u-17u
donderdag09u - 12u & 14u-17u
vrijdag09u - 12u & 14u-17u


Door de corona-pandemie zijn we genoodzaakt om enkel op afspraak te werken. Heeft u een vraag, of zit u met iets? Maak een afspraak en dan ontmoeten we elkaar graag op ons kantoor.

Op zoek naar de verzekeringsvoorwaarden?

Deze sector catalogus is dé bibliotheek waarin alles terug te vinden is.

Veelgestelde vragen

Het Europees aanrijdingsformulier is geen verplicht boorddocument. We raden het gebruik ervan echter ten zeerste aan. Wanneer de betrokken partijen een eensluidende verklaring hebben afgelegd versnelt dit document het schadeproces. Het blijft steeds mogelijk om in bijzondere omstandigheden beroep te doen op de politie. Wanneer er gewonden zijn is contactname met de politie zelfs verplicht. Het invullen van de keerzijde is wenselijk, al gaat het hier in tegenstelling tot de voorzijde niet om een gezamenlijk ondertekende opgave van feiten, maar om een eenzijdige mededeling van nuttige informatie, waaronder een mening over de schuld.

Er bestaat ook een eigentijdse versie van het aanrijdingsformulier: met de app crashform kunnen de betrokkenen een ongeval gewoon met de smartphone aangeven.

Vooraleer u een motorrijtuig in het verkeer kan brengen moet het voertuig eerst geregistreerd worden en hebt u een nummerplaat nodig. De DIV (dienst voor Inschrijvingen Voertuigen) is verantwoordelijk voor de inschrijvingen van voertuigen in België. De snelste weg om een inschrijving en nummerplaat te verkrijgen in 5 stappen:

Stap 1: Een autoverzekering afsluiten

Om uw nummerplaat te verkrijgen, moet u ook aantonen dat uw voertuig verzekerd is. Dit brengen wij voor u in orde.

Stap 2: Een ‘aanvraag tot inschrijving’ of ‘roze formulier’ verkrijgen...

De snelste manier is meestal om, op het moment van aankoop, een aanvraagformulier te vragen aan uw autodealer. Maar u kan ook een inschrijvingsformulier krijgen bij ons op kantoor, bij de autokeuring of bij de DIV.

Stap 3: Invullen van de ‘Aanvraag tot Inschrijving’

Let goed op bij het invullen. Een klein foutje zorgt vaak voor enorme vertragingen van de inschrijving. Enkele tips:

  • Schrijf alles in hoofdletters en zorg dat het goed leesbaar is
  • 1 cijfer, spatie of letter in een enkel vak
  • Gebruik alleen de voorzijde van het formulier. De DIV verwerkt het formulier automatisch en houdt geen rekening met de achterzijde.
  • Als u een tweede formulier nodig hebt voor dezelfde aanvraag, hecht u deze 2 formulieren best aan elkaar. Vergeet niet het nummer van dit tweede formulier in te vullen in het vak ‘X10’.
  • Vergeet niet het formulier in het voorziene veld te handtekenen

Stap 4: Bezorg ons het ingevulde formulier

Wij kunnen via een online applicatie voor de meeste voertuigen de inschrijving in orde brengen. Bepaalde voertuigen (taxi’s, tweedehands motors, oldtimers …) kunnen niet online ingeschreven worden. Deze moeten we dan per post aan de DIV bezorgen.

Stap 5: ontvangst van de nummerplaat

De postbode zal u de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs bezorgen. De kostprijs bedraagt hiervoor momenteel €30 en moet aan hem betaald worden. U krijgt ook uw inschrijvingsbewijs in tweevoud. Eén voor in het voertuig en één voor bij u thuis. De originele nummerplaat dient u aan de achterzijde van het voertuig te bevestigen. U laat een extra nummerplaat maken om aan de voorzijde van de wagen te hangen.

Om onderverzekering te vermijden raden we het u zeer aan, maar verplicht is het niet. Na renovatiewerken volstaat het kapitaal in uw brandpolis misschien niet meer. Contacteer ons, wij kijken de kapitalen in uw polis na en overlopen samen met u welke aanpassingen er dienen te gebeuren.

Rust er een hypotheek op de woning? Wees dan alert want de kredietinstelling verplicht vaak dat de woning in herbouwwaarde verzekerd wordt.