011 59 07 90

Veelgestelde vragen

Zijn er gewonden? Dan bent u verplicht de politie te bellen en zo snel mogelijk aangifte te doen. Is er enkel materiële schade dan volstaat het een Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Doe dit zo precies mogelijk . Zo heeft u belangrijke informatie over de eigenaars van de betrokken voertuigen, de bestuurder en z'n verzekeringsmaatschappij en de omstandigheden van het ongeval. Noteer ook de naam en het adres van eventuele getuigen.

Neen,als slachtoffer van schade veroorzaakt door een derde heeft u recht op het bedrag dat nodig is om uw voertuig te herstellen. Niets belet u echter om met een kras of deuk te blijven rondrijden.

Het Europees aanrijdingsformulier is geen verplicht boorddocument. We raden het gebruik ervan echter ten zeerste aan. Wanneer de betrokken partijen een eensluidende verklaring hebben afgelegd versnelt dit document het schadeproces. Het blijft steeds mogelijk om in bijzondere omstandigheden beroep te doen op de politie. Wanneer er gewonden zijn is contactname met de politie zelfs verplicht. Het invullen van de keerzijde is wenselijk, al gaat het hier in tegenstelling tot de voorzijde niet om een gezamenlijk ondertekende opgave van feiten, maar om een eenzijdige mededeling van nuttige informatie, waaronder een mening over de schuld.

Er bestaat ook een eigentijdse versie van het aanrijdingsformulier: met de app crashform kunnen de betrokkenen een ongeval gewoon met de smartphone aangeven.