011 59 07 90

Veelgestelde vragen

Om onderverzekering te vermijden raden we het u zeer aan, maar verplicht is het niet. Na renovatiewerken volstaat het kapitaal in uw brandpolis misschien niet meer. Contacteer ons, wij kijken de kapitalen in uw polis na en overlopen samen met u welke aanpassingen er dienen te gebeuren.

Rust er een hypotheek op de woning? Wees dan alert want de kredietinstelling verplicht vaak dat de woning in herbouwwaarde verzekerd wordt.

Het is niet verplicht om een brandverzekering voor uw bedrijf te onderschrijven. Al bent u niet verplicht een brandverzekering te nemen, is het wel aangeraden om uw onderneming goed te beschermen.

Wanneer u een deel van uw woning gebruikt voor uw beroepsactiviteit kan dit gevolgen hebben voor uw brandverzekering. Vaak hangt het af van de uitgeoefende beroepsactiviteit. Contacteer ons en wij zorgen voor de nodige info en passen de polis aan.

U bent wettelijk verplicht je woning te voorzien van de nodige rookmelders.
Bent u eigenaar, dan gaat u zelf aan de slag. Bent u huurder? Dan is uw huisbaas verplicht deze aan te kopen en te installeren. U, als huurder, bent dan wel nog verantwoordelijk voor het onderhoud ervan.

Al ben je niet altijd verplicht om een brandverzekering af te sluiten, het is wel aangeraden om je woning goed te beschermen. Maar liefst 95% van de eigenaars in België hebben er een, wat deze verzekering de populairste schadeverzekering maakt.

Bent u eigenaar en woont u zelf in het huis of appartement? In België is het afsluiten van een brandverzekering voor een woning in principe geen wettelijke verplichting. Heb je als eigenaar echter een hypotheek op de woning of een bedrag geleend bij de bank? Dan kan de hypotheekverstrekker of bankinstelling wel eisen dat er een brandverzekering wordt afgesloten.

Huur of verhuur je een woning? Bevindt je woning zich in Vlaanderen en ging het (ver)huurcontract in na 31 december 2018? Dan ben je als verhuurder of huurder verplicht die woning te verzekeren.